lundi 27 avril 2015

Η ΠΟΡΤΑ


Μέχρι τα τριάντα του ήταν ένας καλός και τίμιος οικογενειάρχης, εργαζόμενος ως μάγειρας στα κεντρικά μαγειρεία του δήμου.
Την ημέρα που έγινε η κηδεία του πατέρα του, όλοι οι συγγενείς συγκεντρώθηκαν, μετά την τελετή, στο καφενείο, απέναντι από το νεκροταφείο, για τον καφέ της παρηγοριάς και τότε αυτός άκουσε τη φωνή του αιωνίου πατρός που του ψυθίρισε στο δεξί αυτί ότι σύντομα θα του έδειχνε την οδόν της σωτηρίας. Κι ενώ δεν γνώριζε ούτε λέξη από αρχαία ελληνικά μιλούσε σαν διά στόματος προφήτου, σαν να είχε αποστηθίσει τα τέσσερα ιερά ευαγγέλια, όλες τις επιστολές των Αποστόλων και την Αγίαν Αποκάλυψην του Ιωάννου : ...μακάριος ο αναγιγνώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και τηρούντες τα εν αυτή γεγραμμένα. Ο γάρ καιρός εγγύς.
Εγώ ειμί το Α και το Ω, λέγει Κύριος ο Θεός, ο ων και ο ην και ο ερχόμενος, ο παντοκράτωρ.
Ο έχων ους ακουσάτω τι το πνεύμα λέγει ταις εκκλησίαις...
Εγκατέλειψε την εργασία του και αφού έβαψε μαύρα τα παράθυρα του δωματίου του, κεκλεισμένων των θυρών περνούσε τις μέρες και τις νύχτες προσευχόμενος, χωρίς ύπνο, χωρίς να τρώει τίποτε άλλο παρά ένα μικρό κομμάτι άρτου κι έπινε λίγες σταγόνες ερυθρού οίνου.
Την ημέρα των προεδρικών εκλογών έλαβε εντολή δια της φωνής του ουρανίου πατρός η οποία τον διέταξε να ανοίξει τη θύρα του εκλογικού τμήματος για να δώσει περισσότερο καιρό στην ανθρωπότητα να μετανοήσει. Αλλά η γυάλινη πόρτα ήταν κλειδωμένη και από την άλλη πλευρά τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής τον προέτρεπαν, με νοήματα, να κάνει το γύρο ώστε να εισέλθει από την κυρία είσοδο του σχολείου. Όμως αυτός έβλεπε μόνο τη Μόνα Λίζα να κάθεται ανάμεσα σε δύο αγγέλους και ήταν η παρθένος με το βρέφος στην αγκαλιά. Τότε έσυρε το πόμολο της γυάλινης θύρας με αυξανόμενη βιαιότητα ώστε την τράνταξε όλη και η πόρτα εθρυμματίσθει πίπτουσα σε χιλιάδες μικρά θραύσματα. Η Μόνα Λίζα ήρθε προς αυτόν και του έβαλε το μωρό στα χέρια και είδε αυτός τον εαυτό του που μόλις είχε γεννηθεί. Εισήλθε στην αίθουσα με το παιδί στην αγκαλιά, στο προσωπό του είχε μειδίαμα ικανοποιήσεως και ευτυχίας. Είχε εκτελέσει την αποστολή του με απόλυτη επιτυχία. Δεν ζήτησε να εκτελέσει το εκλογικό του δικαίωμα και καθήκον, αλλά γονυκλινής επροσεύχετο : Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το ονομά του, ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θελημά σου, ...
Στην στάση αυτή τον βρήκαν οι άνδρες της αστυνομίας και του πέρασαν βραχιόλια, ένα ζεύγος χειροπέδων. Ο ασθενής δεν έφερε αντίσταση και έτσι με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα τον οδήγησαν στο ψυχιατρικό τμήμα του εφημερεύοντος νοσοκομείου.

Aucun commentaire: